We gooien elk jaar tonnen verpakkingsmateriaal weg, helaas verdwijnt al dat materiaal niet als magie. Het meeste verandert in afval dat niet composteert waardoor het onze prachtige natuur vervuild.

 

Onze oceanen zijn gevuld met afval dat door vissen gegeten wordt. Deze vissen krijgen wij vervolgens weer op ons bord, eigenlijk eten we dus gewoon ons eigen afval weer op. Een vreemde cyclus die schade aanricht aan de mens en natuur. Wij geloven dat dit anders moet en kiezen dan ook voor een duurzamere oplossing

HMPLB erkent dat verpakking belangrijk is voor elk bedrijf. Klanten houden van goed ontworpen verpakkingen en voor bedrijven is het een manier om op te vallen en om hun marketing te communiceren. Toch geloven we dat het van vitaal belang is om onze producten duurzaam en milieuvriendelijk te verpakken.

Dit is waarom wij ernaar streven onze verpakking zo minimalistisch mogelijk te ontwerpen, om materiaalverbruik te verminderen. Dit leidt ook tot minder energieverbruik. Verder kiezen we duurzame grondstoffen voor onze verpakkingen. Tot slot, zijn onze verpakkingen volledig biologisch afbreekbaar, zodat de natuur deze middelen weer kan hergebruiken en de cyclus weer compleet wordt. Op deze manier laten wij geen afval rondslingeren in de natuur en komt het niet terecht op ons bord.


PackHelp

Om dit te bereiken zijn wij blij te mogen bekendmaken dat wij een samenwerking hebben met  PackHelp. Zij zorgen voor al onze verpakkingsbenodigdheden en delen onze visie. Al hun verpakkingen zijn gecertificeerd met een FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk. Dit is het meest herkenbare bewijs voor duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie.


Onze verpakking


Het merendeel van onze producten worden verzonden in een doos of webshop bag. De dozen zijn gemaakt van een papierpulp dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en houtzagerijen.  De webshop bags worden gemaakt van een natuurlijke hars. Deze zijn ook OK Compost gecertificeerd, dit houdt in dat ze volledig composteerbaar zijn en plasticvrij. 

Al onze verpakkingen worden geproduceerd met de volgende milieuvriendelijke eigenschappen:

Biologisch Afbreekbaar

Bij blootstelling aan licht, luchtvochtigheid en microben, wordt dit product afgebroken tot de natuurlijke elementen die in de natuur voorkomen.

Schone lucht beleid

Bedrijven die gifstoffen en verontreinigende stoffen gedurende het productieproces uit de lucht verwijderen.

Composteerbeer

Desintegratie tot natuurlijke elementen, wanneer in een specifieke omgeving. Zonder dat er toxiciteit in de bodem achterblijft.

Lokale productie

Centraal gelegen of meerdere productielocaties, wat ertoe leidt dat uitstoot van broeikasgassen en transportkosten worden verminderd. 

Plasticvrij

Bevat geen op aardolie gebaseerde kunstoffen.