Hennep staat bekend als het meest milieuvriendelijke gewas. Het verbruikt minder water, minder land en weinig tot geen pesticiden om te kweken en oogsten, dan andere veel gebruikte gewassen voor vezels. Om deze reden laat het dan ook de kleinste ecologische voetafdruk achter op onze planeet.

Hennepstof

Bijna alle delen van de hennepplant kunnen gebruikt worden door de mens. De kern van de stengel kan worden gebruikt om bouwmaterialen ervan te maken, en hennepzaden worden tegenwoordig gezien als een superfood die complete eiwitten (alle 9 aminozuren) bevatten met een ideale verhouding van goede omega vetzuren.

Wij richten ons voornamelijk op de bastvezel en maken daarvan hennepstof, daar maken wij vervolgens premium hennep textiel producten van. Bekijk hier de visuele journey van een hennepzaadje tot premium hennep textiel product.

Kenmerken van hennepstof

Hennep is van nature antimicrobieel met een hoge UV-bestendigheid. Hennep is ook ongelooflijk duurzaam met 3 keer de treksterkte van katoen. Om deze redenen werd de vezels vroeger door zeelieden gebruikt voor hun scheepstouwen.

Net als linnen is hennep extreem ademend en thermoregulerend, waardoor je koel blijft in de zomer en warm in de winter door een luchtlaag tussen je huid en het kledingstuk op te sluiten. En natuurlijke zoals alle natuurlijke stoffen is hennep biologisch afbreekbaar. Wat weer bijdraagt aan een zero waste economie.

Hennepstof heeft deze kenmerken:


  • Antibacterieel
  • UV resistent
  • Sterk en duurzaam
  • Voelen zacht en natuurlijk aan
  • Absorberen water
  • Antischimmel
  • Thermoregulerend, warm in de winter
  • Ademend, dus perfect voor zomerkleding en beddengoed

Hennep producten van henneptextiel

Henneptextiel werd vanouds al gebruikt door de mens. Zoals gezegd werden de vezels gebruikt door scheepslieden voor hun touwen. Maar ook in het verre Oosten in Japan en Korea werd hennep textiel gebruikt door de mens. Hennep was samen met zijde de belangrijkste bron van kledingvezels totdat katoen in de 17e eeuw werd geïntroduceerd voor de rijkere klasses in Japan.

In het oud Japans Shinto-geloof symboliseert hennep zuiverheid, en de nieuwe keizer was gebonden door traditie om hennepkleding te dragen. Zoals je kan lezen is henneptextiel heel erg veelzijdig. Bij HMPLB gebruiken wij de stof om prachtige living producten te maken. Met onze producten hopen wij dat wij jouw huis mogen verrijken met prachtige hennep interieur.

Onze design filosofie

Hennep is geen katoen. Hennep heeft intrinsiek andere eigenschappen dan katoen. Wij ontwerpen onze producten dan ook op een manier waarop ze de eigenschappen van de hennepstof in haar kracht zetten. Wij zien hennep dan ook niet als een vervanger voor katoen maar als waardevolle toevoeging.