Ecologische Voetafdruk – HMPLB
Close
We kiezen ervoor om onze producten te maken met grondstoffen die onze aarde minimaal belasten

DE ECOLOGISCHE VOORDELEN VAN HENNEP


Hennep is geweldig! De hele plant kan gebruikt worden, dus er is in essentie geen afval. Nog belangrijker is dat hennep een hele kleine ecologische voetafdruk heeft en het onze aarde dus minimaal belast. Wij geloven dat er een balans moet zijn waar men kan genieten van mooie producten, zonder de natuur te schaden. Om deze reden gebruiken wij hennep als onze primaire grondstof.

Hennep houdt van onze planeet en onze planeet houdt van hennep. Waarom? Hennep groeit supersnel (70 tot 111 dagen) en op bijna elk soort land. In vergelijking tot andere planten, heeft het niet veel nodig om te groeien. Behalve liefde en de wil om het te kweken.MINDER WATERVERBRUIK


Kun je je een dag zonder water voorstellen? Waarschijnlijk niet. Nog moeilijker om voor te stellen is dat tweederde van de wereldbevolking waterschaarste in een bepaalde vorm hebben meegemaakt. Zelfs in ontwikkelde landen wordt het steeds moeilijker om te voorzien in de waterbehoefte. We verspillen water zonder erbij na te denken, omdat we het voor lief nemen. Het toenemende watertekort is echt, we moeten dus beginnen water te besparen op elke mogelijke manier.

Hennep kan een werkelijk verschil maken in het wereldwijde waterverbruik. Zo heeft hennep maar tussen de 2.401 en 3.401 liter water nodig om 1 kilogram bruikbare vezels te produceren. Katoen, in vergelijking, heeft 9.758 liter water nodig om 1 kilogram bruikbare vezels te produceren, dus tot wel meer dan drie keer meer! Wanneer je dus een product van hennep koopt, bespaar je de wereld een hele hoop water.
WEINIG TOT GEEN PESTICIDES


Pesticiden en herbiciden zijn ontwikkeld om planten te beschermen tegen onkruid, schimmels en insecten. Ze doen precies dit en meer. Het gebruik van deze chemicaliën heeft schadelijke effecten op vrijwel elke levensvorm op aarde, in meren, oceanen en de natuur in het algemeen. Gelukkig is hennep van nature ongedierte bestendig, het heeft deze chemicaliën dus niet nodig. Wil jij producten welke besproeid zijn met pesticiden en herbiciden? Als je antwoord nee is, overweeg dan hennep te kopen.
MINDER LAND


Land kan voor zoveel belangrijke dingen worden gebruikt. Een van de belangrijkste is landbouw. Wist je dat slechts ongeveer 36% van al het land tot op zekere hoogte geschikt is voor de productie van gewassen? Belangrijker nog, van deze 36% gebruiken we al 11,6% van de landbouwgrond voor onze gewassen. Dit betekent dat het voor ons steeds moeilijker wordt om akkerland te vinden.

Momenteel wordt op grote schaal ontbossing toegepast om nieuw bouwland te creëren. Is dit een duurzame oplossing? We denken van niet, want bossen zijn de longen van onze aarde en we zijn ervan afhankelijk om ons water en onze lucht te zuiveren.


ONZE BEDRIJFSVOERING


EUROPESE GRONDSTOFFEN

Onze hennepvezels komen allemaal lokaal uit Europa en worden ook verder verwerkt binnen Europa. Door de afstand tussen onze leveranciers en fabrikanten te verminderen, verminderen we ook de uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door onze bedrijfsvoering. Transport leidt tot 14 procent van de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

OORSPRONG VAN ONZE HENNEP
DUURZAME VERPAKKING

Onze verpakkingen worden zo minimalistisch mogelijk ontworpen, om materiaalgebruik te verminderen. Dit leidt tot lager energieverbruik. Verder kiezen we voor duurzame grondstoffen om onze producten te verpakken. Tot slot zijn onze verpakkingen volledig biologisch afbreekbaar. De natuur kan deze grondstoffen weer hergebruiken, waardoor de cyclus compleet wordt.

LEES MEERZERO WASTE PRINCIPES


Waarom zou je iets weggooien als je het nog kan gebruiken? Dat zou je niet doen en wij ook niet. Daarom streven we ernaar om zo circulair mogelijk te zijn. Dit wordt bereikt door te focussen op het minimaliseren van afval door ontwerp en door consumenten te stimuleren om producten te retourneren door recycle-kortingscodes aan te bieden. Als er geen manieren meer zijn om de hennepstoffen te hergebruiken, worden ze gecomposteerd om deze waardevolle bronnen terug te geven aan de natuur.

LEES MEER


MEER DUURZAAMHEID