Onze Hennep – HMPLB
Close
Wij gebruiken verantwoordelijk geteelde Europese hennep als onze belangrijkste grondstof


HMPLB gebruikt hennepvezels als primaire grondstof. Wij vinden het belangrijk dat consumenten bewust zijn van de oorsprong van producten. HMPLB heeft kwaliteit en ecologische impact hoog in het vaandel staan, vandaar dat we onze grondstoffen zorgvuldig uitkiezen.OORSPRONG VAN ONZE HENNEP

Onze hennep wordt geoogst in het noordelijke deel van Roemenië. Het word gekocht van meerdere lokale, kleinschalige, familieboerderijen. Het gebruik van hennepvezels in Roemenië dateert terug naar de zevende eeuw v.Chr. Roemenen verbouwen hennep al sinds de oudheid en zijn zeer vaardig in het gebruiken van de grondstof om textielproducten te produceren. Je zou dus kunnen zeggen dat hennep verweven is in de geschiedenis van Roemenië.

De grond en vochtigheid in Roemenië zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van het hennep gewas. Roemeense grond staat bekend om de vruchtbaarheid. Boeren gebruiken geen zware meststoffen om hun gewassen te verbouwen, met als gevolg dat de grond niet verarmd is, maar natuurlijk, organisch en vruchtbaar is gebleven. De kwaliteit van Roemeense hennep is uitmuntend


PRODUCTIE & KWALITEIT

Ons productieproces begint bij het verbouwen van het hennep gewas. Maar voordat het een prachtig product kan worden, moet het een aantal stappen doorlopen. Wij houden toezicht op elke stap van het productieproces om de kwaliteit te waarborgen. Met trots kunnen wij zeggen dat ons gehele productieproces is uitgesloten van chemicaliën, in tegenstelling tot de meeste hennep uit China.

Onze productiepartner produceert henneptextiel al sinds 1960. Met ruim 60 jaar ervaring, spreekt de kwaliteit, vakmanschap en schoonheid van de geproduceerde textielstoffen voor zichzelf.

Het verder verwerken van de hennep wordt gedaan middels een combinatie van oude en moderne technieken. Deze technieken staan bekend als zwingelen en hekelen. Hierbij worden geen chemicaliën in het proces gebruikt, dit leidt tot een duurzamer product.
ONZE MILIEUVRIENDELIJKE KLEURSTOFFEN


Naast het kopen van het best beschikbare organische materiaal, houden we rekening met het milieu bij alle aspecten van het voorbereiden, verwerken en afwerken van onze producten. Daarom kiezen we ervoor om onze producten alleen met natuurlijke kleurstoffen te verven.

De kleurstoffen die we voor onze producten gebruiken, zijn gebaseerd op een innovatieve Zwitserse technologie van CHT, leider in de productie van milieuvriendelijke kleurstoffen. Alle kleurstoffen die we gebruiken zijn GOTS-gecertificeerde vezelreactieve kleurstoffen. Door deze kleurstoffen te gebruiken, kunnen we ervoor zorgen dat reinigen, verven en waterdicht maken gebeurt zonder het gebruik van schadelijke stoffen.

We werken graag samen met partners die net zoveel om het milieu geven als wij. Dit stelt ons in staat om prachtige producten van uitstekende kwaliteit en comfort te leveren, zonder het milieu in gevaar te brengen.

MEER DUURZAAMHEID